Helteet kun hieman hellitti, ainakin hetkeksi, on ponitkin joutuneet tositoimiin.

Limppu Limpsutti oli ensimmäinen uhri kun mamma sai päähänsä harrastaa taas ohjasajoa aikansa kuluksi. Alkumatka mentiin talutellen ja naapurissa pysähdyttiin seurustelemaan lasten kanssa. Siitä kun selvittiin taas liikkeelle, viriteltiin ohjat pitkästä liinasta naruriimuun ja matka jatkui ajaen. Ja Limppu tykkäs. Metsän läpi taas taluteltiin ja ison tien laitaa, mutta loppu matka taas ajeltiin. Hyvin toimi herra. Ravikin saatiin aikaiseksi helposti, eikä pudottanut käyntiin ennen kuin pyysin. Ohjaus pelasi moitteetta ja jarrutkin oli kunnossa  Hyvä mieli jäi molemmille.

Siitä sitten innostuneena päätin kokeilla myös Ljufurin kanssa pitkästä aikaa. Pahimmat paikat ensin talutellen ,tai siis lähinnä ponia perässä vetäen, ennen tositoimiin ryhtymistä. Vermeetkin oli viimeisen päälle eli valjaat heitettiin lähtiessä selkään. Naruriimu oli Ljufurillakin, mihin sitten "ohjat" viriteltiin.

Ja eikun matkaan.. Huh. Alkumatka oli aika kaaosta. Poni oli niin tohkeissaan, että ainoa mikä pelasi oli kaasu. Jarruista tai ohjauksesta ei ollut tietoakaan ja vaihteiston toiminnassakin oli toivomisen varaa.. vain suurimmat vaihteet löytyi  Pidättää kun yritti, tuumasi herra että "jos kerta ei eteenpäin mennä, kipitetään sitten ympyrää". Vähän jänskättikin, vaikka päälimmäisenä olikin kauhea into mennä ja lujaa. Muutaman voltin jälkeen, alkoi pikkuhiljaa ohjauskin löytyä, joskin jarrut oli vieläkin kateissa.

Pikitietä lähestyttäessä kävi kyllä mielessä, että kuinkahan tässä käy, mutta pahin virta oli jo selätetty ja viimein löytyi ne jarrutkin. Eli eikun ympäri ja suunta kotia kohti.

 

Ratsunhommiakin ollaan treenattu. Ljufurilla vielä vain istuskellaan selässä pihalla, mutta sekin on jo paljon se. Ihan ei herra täysin ole osannut tilanteessa rentoutua, mutta sen verran kuitenkin, että yhtään ei itseäni arveluta siellä istuskella.

Limpun kanssa on tehty lenkillä selästä-pätkiä ja se on toiminut hyvin. Välillä on ollut Ljufurkin mukana käsihevosena. LG:tkin  on nyt kunnolla sisäänajettu kun Limppu on ne hyväksynyt ja hitsit että onkin hyvät vehkeet  Pihasta lähtö selästä käsin tuottaa vielä ongelmia, mutta vain pihatielle päin. Metsään lähdetään mielellään. Vaan jos minulla kohta on se kentäntapainen, niin ei aina tarvi pihasta poistuakaan. Sitä odotellessa...