Tänään on ollut kunnon pakkaspäivä. Aamulla mittari näytti -28 kun hevosia läksin ulos viemään. Nyt jo lauhtunut, ei ole enää kuin -19.

Puolenpäivän aikoihin hengailin pihalla kun olin tehnyt tallityöt. Noahia ei näkynyt ja aloin heitellä Diivalle lumipalloja. Diiva kun haukkua räksyttää kun kiihtyy, niin ajattelin ettei tarvi sitten herraa huudella, vaan tulee kun kuulee, että jotain kivaa tapahtuu. Virhe. Noah kuuli kyllä, mutta oli hevosten tarhassa ja alkoi siellä haukkua. Hevoset säikähti ja juoksivat täyttä laukkaa portille. Sen verran ehdin nähdä, että Ljufur lensi ilmassa tarhan ulkopuolella. Tarkempi tarkastelu osoitti, että jarrut taisi olla hukassa. Oli yrittänyt jarruttaa kun tarhan portti tuli vastaan, mutta ei ehtinyt. Yritti sitten hypätä yli kun ei muutakaan voinut, mutta vei ylälangan mennessään. Limpun jarrut pitivät ja vaikka alalanka ei juuri lumen pinnan yläpuolella ole kuin muutaman sentin, ei juossut vapauteen.

Eipä siinä sitten muu auttanut kuin korjailla aita joten kuten. Ljufur tarkkaili tilannetta muutaman metrin päässä kun oli ensin kiitänyt pari kierrosta metsässä. Poniinit kun ei kauaksi onneksi lähde, vaikka irti pääsisivätkin, niin en vaivautunut sitä pyydystämään. Odottelin että rauhoittuu ja kutsuin luokse. Kiltisti kipitti korvat hörössä luo, antoi kiinni ja palautettiin Limpun kaveriksi oikeaan osoitteeseen.

 

 

Tässä on tyyppi jo takaisin tarhassa, mutta taskussani olevat lakunamit kiinnostaisivat yhä 

Eilen olin Diivan ja Noahin kanssa vähän uusissa maastoissa lenkillä. Auto oli huollossa ja me lenkkeiltiin odotellessa. Pakkasta oli parinkympin tietämillä ja lunta satoi. Ei silti pöllömpi keli, paitsi se sata metriä seiskatien vartta... Puuterilumi pöllyää aika kivasti kun autot ja varsinkin rekat ajavat ohi kohtuullisella vauhdilla. Eteensä ei juuri nähnyt ja silmät tuntuivat täyttyvän lumesta.

Lenkin varrelta tuli joku kuvakin kännykällä napsittua.

 

 

Tänään ovatkin joutuneet koko porukka ulkoilemaan takit päällä vaan ei se ole juuri tahtia haitannut.

 

Kuvien laatu ei päätä huimaa, mutta olivatpahan vaan muuten niin hauskoja otoksia