Lunta ja pakkasta on tänä talvena piisannut enemmän kuin monena viime talvena yhteensä. Joululomakin meni mukavasti lumitöiden parissa.

Ponipojat olivat välillä kohtuullisen kuorrutettuja, mutta hyvin näyttivät silti viihtyvän. Illalla sai väkisin sisälle raahata kun eivät olisi tulleet millään.

 

 

Koiratkin nauttivat täysin siemauksin kunnon talvesta.

 

Välillä otettiin vähän rauhallisemminkin

 

Joulua odotellessa käväistiin Noahin kanssa rokotuksilla. Poika käyttäytyi oikein reippaasti ja nautti huomiosta. Ulos mennessä se laittoikin sitten jarrut pohjaan ovella ja totesi että "mä jään tänne, täällä oli kivaa". Ikävä kyllä, pikkuherra joutui lähtemään mukanani kotiin. Kotona se sitten keksikin, että kun kerran sielläkin "kyläpaikassa" sai olla pöydällä ja sai vielä herkkujakin, niin täytyyhän täälläkin kortteerissa niitä herkkuja pöydältä löytyä! Niinpä pikkukoira olikin jo olohuoneen pöydällä, ennen kuin ehdin pihavaatteita riisua.

Jouluna käväistiin äitini luona. Noah käyttäytyi kohtuullisen hyvin. Mitä nyt yritti koko ajan kiusata pikku cottoni Vikkeä (10v), johon tietysti puututtiin. Vikke kun on samaa sarjaa kuin Maru, jota EI saa missään nimessä kiusata. Reippaasti käveltiin koko porukka hautausmaalle viemään kynttilät mummon ja papan haudalle. Minä tietty odottelin koiralauman kanssa portin ulkopuolella, vaikka kyllä sinne ihmiset näyttivät koiriaan vievän. Se kun ei ole nykyään sallittua, eikä mielestäni ole koskaan ollut sopivaa, niin näin meillä on aina toimittu.

Vuoden vaihtuminen otettiin vastaan rauhallisesti kotona. Koirat viettivät normaalia koiran elämää, paukkeesta välittämättä. Edes Noah ei reagoinut millään tavalla.

 

Hei, leikitäänkö, kyselee Noah

Okei, tuumaa Diiva

Ja sitten me vähän katsellaan ja kuunnellaan, ennen kuin kaikki alkaa taas alusta.

 

Hevosilla ei mennyt sitten ihan yhtä hyvin. Ljúfur oli hyvin hyvin levoton ja Limppukin hieman. Tosin tilanne oli Luuvun kannalta paljon parempi kuin viime vuonna. Nyt se kuitenkin pystyi syömään, vaikkakin hitaasti ja kokoajan varuillaan. Pahimman paukkeen aikana koirat olivat sisällä ja minä tallissa. Hevoset kuuntelivat, mutta myös söivät. Aamulla molemmat olivat ihan normaalin oloisia. Viime vuonnahan molemmilta meni seuraava päivä vielä stressatessa.

Noah on treenannut tottiksen alkeita kotosalla. Seuraamista, lähinnä perusasentojen ja paikalla käännösten muodossa imuttamalla. Idea alkaa kuitenkin olla selvillä. Istuminen ja maahanmeno on myöskin työn alla. Noah oppii kyllä, nopeastikin, mutta se ei jostain syystä tunnu yhdistävän käskyjä tiettyyn toimintaan. Nimensä se kyllä tunnistaa ja siihen reagoi, mutta muihin käskyihin ei sitten millään tavalla.

Ilmaisua ollaan treenattu myös ja pikku hiljaa siirrytty haukkumaan muita kuin minua, muualla kuin kotona  Homma toimii odotettua paremmin. Viimeksi kentällä haukkui kaksi maalimiestä ja melkein malttoi keskittyä seuraamisharjoituksiinkin. Vielä vaan ne vieraat ihmiset vetävät niin paljon enemmän puoleensa kuin se työnteko.... Hyvä alku kumminkin!

Tänään onkin sitten taas ihan hiton kylmä, joten on aikaa päivitellä kuulumisiakin kun tuolla ulkonakaan ei oikein viihdy. Pakolliset kuviot kumminkin on ollut hoidettava. Onneksi Noah sai työkaveriltani hänen kääpiösnautserilleen pieneksi jääneen takin, niin pystyy sekin paremmin ulkoilemaan.

 

Ja hyvin se leikki maistuukin lämmin takki yllä. Tässä linkki tämän päivän touhuihin.