Meillä on maanantaisin Aapon mamman kanssa yhteinen ns. omatoimivuoro talviharjoitteluhallilla. Eli siis taas tälläkin viikolla pakkasimme lauman autoon ja suuntasimme nokan kohti Pyhtään kirkonkylää ja Patruunantaloa.

Kamu the bordercollie on jo aika taitava, paitsi että Diiva on vissiin kertonut, ettei puomille tarvi mennä jos ei halua ja Kamu on päättänyt olla haluamatta.

Aapo appenzellikin osaa jo melkein kaikki esteet tosi hyvin. Pujottelusta herra on toistaiseksi vielä ihan pihalla, mutta ei se tahtia haittaa. Hauskaa on ja lujaa menee... Välillä vähän liiankin lujaa! Pidemmän radan suorittaminen on vielä aika koomista kun Aapo ottaa joka toisen esteen jälkeen pikaspurtin pitkin hallia, palaten kuitenkin innoissaan taas jatkamaan.

Diivalla oli huono päivä. Juoksu alkamassa ja autossa piti vielä kerätä kierroksia ainakin liian kauan kun rouva pääsi radalle vasta viimeisenä. Parin keskittymiskyvyttömän esteenylitysyrityksen jälkeen, Diiva saikin palata hetkeksi autoon miettimään, että mitä täällä oikein pitikään tehdä ja miten. Jäähyn jälkeen homma alkoi taas luistaa ja saimme tehtyä sen mitä pitikin eli hilattua renkaan maksimikorkeuteen ja puomille varmuutta.

Vanha rouva Maru 10v iloitteli esteillä myös vuorollaan. Marulta sujuu kaikki esteet, pujottelua ja putkea lukuunottamatta. Hypyt pidettiin kaikilla 45 sentissä, koska matto on aika liukas, eikä Marullakaan ole pienintäkään ongelmaa ylittää niitä. Vielä jää reilusti ilmaakin väliin. Ikä ei tätä rouvaa paljon paina!

Vai miltä näyttää?

Ja tässä Diivan taidonnäyte

Aapokin osaa

Ja Kamu se vasta taitava on